SSC CHSL GENERAL ENGLISH PRACTICE SET-27

SSC CHSL GENERAL ENGLISH PRACTICE SET-27

Directions (1 to 5) :

In the following questions out of the four alternative choose the one which can be substituted for the given words/ sentence

1. Instrument to measure atmospheric pressure

(a) metronome

(b) compass

(c) pedometer

(d) barometer

Show Answer

Answer : (d) barometer

2. One who tends to take a hopeful view of life

(a) magnate

(b) creator

(c) pacifist

(d) optimist

Show Answer

Answer : (d) optimist

3. Belonging to all parts of the world

(a) common

(b) universal

(c) worldly

(d) international

Show Answer

Answer : (b) universal

4. To be known for bad acts

(a) famous

(b) notorious

(c) criminal

(d) terrorist

Show Answer

Answer : (b) notorious

5. Words of similar meaning

(a) homonyms

(b) pseudonyms

(c) antonyms

(d) synonyms

Show Answer

Answer : (d) synonyms

Directions (6 to 10):

In the following questions groups of four words are given. In each group one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word

6. (a) onvelope

(b) envelope

(c) envalope

(d) envelap

Show Answer

Answer : (b) envelope

7. (a) Character

(b) Charecter

(c) Charactar

(d) Chaerector

Show Answer

Answer : (a) Character

8. (a) drunkeness

(b) drunkenness

(c) drunkness

(d) drunkennes

Show Answer

Answer : (b) drunkenness

9. (a) surprise

(b) supprise

(c) suprise

(d) surprise

Show Answer

Answer : (a) surprise

10.(a) comitee

(b) committee

(c) committie

(d) commitee

Show Answer

Answer : (b) committee

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

111 Security Officer Post Recruitment in Andhra Bank
2Patwari Recruitment in Punjab Revenue Department
3Naval Dockyard Mumbai Recruitment 2016
4Ship Building Center Visakhapatnam Recruitment 2016
5Inspector (Cooperative Societies) in PPSC
6257 Enforcement Officer Recruitment in EPFO 2016
72949 Vacancy in GSSSB 2016
8Assam Public Service Commission (APSC) Recruitment 2018 – Forest Ranger Post
9Credit Officers and Risk Manager Recruitment in Central Bank of India
1074 Junior Assistant Technician in ONGC
11Computer Operator Recruitment in OSSC

Comments are closed.