SSC CHSL GENERAL ENGLISH PRACTICE SET-24

SSC CHSL GENERAL ENGLISH PRACTICE SET-24

Directions : (1-5)

In the following questions some of the sentence have errors and some have none. Find out which part of the sentence has an error. The number of that part  is your answer. If there is no error is (4)

1. Last night I dream (a)/, I was a sheikh on the 169th floor (b)/, of Burj Khalifa (c)/ No error(d)/

Show Answer

Answer : (a) Last night I dream

2. As soon as (a)/ the lion saw the deer(b)/ he began to run after it (c)/ No error (d)/

Show Answer

Answer : (d) No error

3. The police asked us (a)/ about our movements (b)/ on a night of crime (c)/ No error (d)/

Show Answer

Answer : (c) on a night of crime

4. Did he tell you (a)/ why he hasn’t (b)/ come yeterday? (c)/ No error(d)/

Show Answer

Answer : (b) why he hasn’t

5. It was a pleasant (a)/ four hours drive (b)/ from Pune to Nakhik (c)/ No error (d)/

Show Answer

Answer : (b) four hours drive

Direction 2:

In the following questions sentences are given with blanks to be filled in with appropriate word(s) Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four 

6. He travelled all ……… the world when he was eighty years old

(a) In

(b) Over

(c) with

(d) of

Show Answer

Answer : (b) Over

7. Dr. Sharma concluded his speech ……. stressing on Budhha’s teachings of the importance of charity

(a) by

(b) with

(c) at

(d) in

Show Answer

Answer : (a) by

8. Shivaji Maharaj fought …… every kind of aggression

(a) against

(b) to

(c) with

(d) at

Show Answer

Answer : (a) against

9. Don’t depend ……. others; you must stand on your own feet

(a) upon

(b) on

(c) to

(d) for

Show Answer

Answer : (b) on

10. Our life pleasure a lot …….. pleasure and we must learn to enjoy it

(a) with

(b) for

(c) of

(d) at

Show Answer

Answer : (c) of

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Sports Quota Recruitment in Punjab National Bank
2Central Armed Police Forces Assistant Commandants Exam 2017
3UPSC NDA and NA Exam 2017 | Apply Online
4Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited (RVUNL) Job Notification 2018
5Assistant Manager Recruitment in NABARD
6Social Case Work Expert Recruitment in TNPSC
7Assistant Recruitment in New India Assurance Co. Ltd
8Central Warehousing Corporation Recruitment 2016
9Ircon International Limited Recruitment 2016
10Curator Recruitment in Rashtrapati Bhavan Museum
11UP Police Recruitment 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *