September Month Current Affairs Questions and Answers Set – 22

September Month General Awareness Questions and Answers Set – 22

1. Which state government has asked all schools to collect Aadhaar details of their students?

Show Answer

Answer : New Delhi

2. What is the full-form of DLT?

Show Answer

Answer : Distributed Ledger Technology

3. Which two banks jointly conducted the collaborative research of Distributed Ledger Technology (DLT)?

Show Answer

Answer : Export-Import Bank of India (Exim Bank) and one bank from each BRICS member states.

4. To which organization the Internet of Things (IoT) signed an agreement to offer comprehensive Internet of Things (IoT) solutions and services to the enterprise customers across India?

Show Answer

Answer : Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL)

5. Where was the 23rd IRIGC-TEC Meeting held in 2018?

Show Answer

Answer : Moscow

6. On whose birth anniversary Prime Minister Narendra Modi announced the launch of ‘Swachhata Hi Seva Movement’?

Show Answer

Answer : Mahatma Gandhi

7. Which city has topped OpenSignal’s list of 4G availability in India?

Show Answer

Answer : Kolkata

8. In which city the Samsung opened its biggest experience center in India?

Show Answer

Answer : Bengaluru

9. What is the full-form of PMAASHA?

Show Answer

Answer : Pradhan Mantri Annadata Aay Sanrakshan Abhiyan

10. Where was the first tripartite meeting of India, Iran and Afghanistan held?

Show Answer

Answer : Kabul

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Staff Nurse and Lower Division Assistant Recruitment in NIRT
2Canara Bank Recruitment 2018 – Probationary Officer Post – Apply Online
3SSC Combined Higher Secondary Level (CHSL) Examination 2017 Notification – Apply Online
4Senior Manager Recruitment in SBI 2017
5H.P Judicial Service Competitive Examination 2018
6806 Vacancy in KPSC
7Assistant Recruitment in RBI
8Telangana State Level Police Recruitment Board (TSLPRB) Recruitment 2018 – Sub Inspector of Police
9IBPS Analyst Programmer Recruitment 2016
10Court Manager Recruitment Gujarat High Court 2017
11450 Tax Assistant Recruitment in Maharastra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *