September Month Current Affairs Questions and Answers Set – 21

September Month General Awareness Questions and Answers Set – 21

1. On which date the Hindi Divas observe every year?

Show Answer

Answer : September 14

2. Who is appointed as the next Chief Justice Of India?

Show Answer

Answer : Justice Ranjan Gogoi

3. Where was the Global Climate Action Summit 2018 held?

Show Answer

Answer : San Francisco

4. Where was the G-20 Trade and Investment Ministerial Meeting held?

Show Answer

Answer : Argentina

5. Who is the current Minister of State for Tourism?

Show Answer

Answer : Alphons Kannanthanam

6. Who won the World Masters Athletics Championships?

Show Answer

Answer : Man Kaur

7. Who won the Gold in Junior Men’s 25m Pistol Event in the World Shooting Championships?

Show Answer

Answer : Udhayveer Singh

8. Name of the country’s first app launched by National Scholarship Portal?

Show Answer

Answer : NSP Mobile App

9. Where was the World Masters Athletics Championships held?

Show Answer

Answer : Spain

10. Who launched the NSP Mobile App?

Show Answer

Answer : Union Minister for Minority Affairs Mukhtar Abbas Naqvi

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1192 Assistant Professors Recruitment in TRB
2300 Administrative Officer in UIIC 2016
3Indian Air Force Recruitment 2018 – HQ Maintenance Command – Group C Posts
4Syndicate Bank Recruitment 2018 – Probationary Officer Post
519 Non-Teaching Staff in Central University of Tamilnadu
6208 Specialist Officer Recruitment in Union Bank of India Apply Online
7Staff Selection Commission Southern Region (SSCSR) Recruitment 2017
8RBI Manager, Assistant Manager Recruitment 2016
9IBPS Clerk Exam VI 2016
10Himachal Pradesh State Co-Operative Bank Recruitment 2016
11Technical Assistant Recruitment in ISRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *