September Month Current Affairs Questions and Answers Set – 20

September Month General Awareness Questions and Answers Set – 20

1. On which date the International Day of Democracy observe?

Show Answer

Answer : September 15

2. Which two countries signed an agreement on cooperation in plant protection and plant quarantine and on-air services?

Show Answer

Answer : India and Serbia

3. Name of the movement launched by the Prime Minister Narendra Modi to boost nationwide public participation in the Swachh Bharat Abhiyan?

Show Answer

Answer : Swachhata Hi Seva

4. In which state India’s first tribal circuit tourism project under Swadesh Darshan scheme has inaugurated?

Show Answer

Answer : Chhattisgarh

5. Which state government constructed the Majerhat Bridge?

Show Answer

Answer : West Bengal

6. To which country India signed an agreement to encourage the quality destination of the tourism industry?

Show Answer

Answer : Malta

7. What is the full-form of OMO?

Show Answer

Answer : Open Market Operation

8. Who is the author of the book “Bastar Dispatches: A Passage Through the Wilds”?

Show Answer

Answer : Narendra

9. Which state celebrates the agricultural festival of Nuakhai in India?

Show Answer

Answer : Odisha

10. Justice Ranjan Gogoi has been appointed as the ______th Chief Justice of India (CJI)?

Show Answer

Answer : 46th

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Vice President Recruitment in UBI
22172 Account Assistant & Auditor Recruitment in UPSSSC
320 Havildar (Surveyor Automated Cartographer) Recruitment in Indian Army
4Administrative Officer (AO) Recruitment in OICL 2017
5Officer Recruitment in SPMCIL 2016
6Bihar Public Service Commission Exam 2016
7Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited (RVUNL) Job Notification 2018
8806 Vacancy in KPSC
9ISRO Satellite Centre Notification 2016
10163 Officers in Grade ‘B’ Recruitment in RBI
11RITES Limited Recruitment Through Gate Score

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *