Computer Awareness Questions and Answers Set- 84

Computer Awareness Questions and Answers Set- 84

1. internal command in Dos are
a. Cls, rd label
b. Dir, ren, sys
c. Time, type, dir
d. Del, disk copy, label

Show Answer

Answer : (c) Time, type, dir

2. Which command is used to copy files?
a. Copy
b. Diskcopy
c. Type
d. All of the above

Show Answer

Answer : (a) copy

3. To copy the hidden system files of DOS to another disk you can use the command
a. Copy
b. Ren
c. Sys
d. Diskcopy

Show Answer

Answer : (c) Sys

4. Disk copy command in DOS is used to
a. Copy a file
b. Copy contents of one floppy disk to another
c. Copy contents of CD-ROM to another
d. All of the above

Show Answer

Answer : (b) Copy contents of one floppy disk to another

5. SYS command is used to
a. Copy DOS system files to new disk
b. Copy DOS configuration files to a new disk
c. Update the DOS system files
d. None of above

Show Answer

Answer : (a) Copy DOS system files to new disk

6. The command used to copy a file named temp.doc from drive C: to drive A: is
a. Copy temp.doc to a:
b. Copy c:\temp.doc a:
c. Copy c: a:
d. Copy temp a: c:

Show Answer

Answer : (b) Copy c:\temp.doc a:

7. External command in DOS are
a. Copy, edit, sys, format
b. Edit, sys, chkdsk
c. Chkdsk, prompt, date
d. Sys, ver, vol

Show Answer

Answer : (b) Edit, sys, chkdsk

8. Which keys can be pressed quit without saving in DOS
a. Ctrl + A
b. Ctrl + B
c. Ctrl + C
d. Ctrl + D

Show Answer

Answer : (c) Ctrl + C

9. Which command is used to get the current date only?
a. Date
b. Time
c. Second
d. All of the above

Show Answer

Answer : (a) Date

10. Generally, the DATE is entered in the form
a. DD-YY-MM
b. YY-DD-MM
c. MM-YY-DD
d. MM-DD-YY

Show Answer

Answer : (d) MM-DD-YY

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1300 Cabin Crew Recruitment in Air India
2Nagpur Metro Rail Corporation Ltd Recruitment 2016
3Junior Manager Post Notification in U.P Co-operative Institution Service Board
4100 Office Assistant Recruitment in OPTCL
5Computer Operator Recruitment in OSSC
6Latest Airport Authority of India Recruitment 158 Vacancy
7Indian Bank Recruitment 2018 – Specialist Officers (SO) Posts
8Staff Nurse and Lower Division Assistant Recruitment in NIRT
9UPSC Engineering Service Exam Notification 2017-2018
10Assistant Librarian Recruitment in KPSC
1174 Junior Assistant Technician in ONGC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *