Computer Awareness Questions and Answers Set- 82

Computer Awareness Questions and Answers Set- 82

1.Publishing HTML Documents is possible with MS-Word ?

a)True

b)False

Show Answer

Answer : (a)True

2.Margins option is associated with which menu item ?

a)Review

b)PageLayout

c)Insert

d)View

Show Answer

Answer : (b)PageLayout

3.Which of the following is not a Font Effect ?

a)Font Color

b)Superscript

c)Engrave

d)Strike Through

Show Answer

Answer : (a)Font Color

4.CTRL +Return (Enter key) is short cut key to insert ?

a)Table

b)Picture

c)Clip Art

d)Page Break

Show Answer

Answer : (d) Page Break

5.Which of the following is Page Border option ?

a)3-D

b)Shadow

c)Box

d)All of These

Show Answer

Answer : (d) All of These

6.F7 key is short cut to launch which feature in MS-Word ?

a)Word Count

b)Spelling & Grammar

c)Mail Merge

d)Translate

Show Answer

Answer : (b)Spelling & Grammar

7._____ is created to assign a name to a specific point in a document ?

a)Book mark

b)Table

c)Cover page

d)Margin

Show Answer

Answer : (a)Book mark

8.Protect Document option is helpful to restrict how people can access the document .this option is under _________ menu ?

a) Insert

b) References

c) Review

d) View

Show Answer

Answer : (c) Review

9.Using Ms-Word We can Convert document in to PDF format ?

a)True

b)False

Show Answer

Answer : (a)True

10.The Extension name of the document file created with Ms-Word is _____ ?

a).wrd

b).doc

c).wri

d).txt

Show Answer

Answer : (b).doc

11.It is possible to edit the document in Print preview layout ?

a)True

b)False

Show Answer

Answer : (b)False

12.The process of removing unwanted part of an image is called
A. Hiding
B. Bordering
C. Cropping
D. Cutting

Show Answer

Answer : (c) Cropping

13. To apply center alignment to a paragraph we can press
A. Ctrl + S
B. Ctrl + C
C. Ctrl + C + A
D. Ctrl + E

Show Answer

Answer : (d) Ctrl + E

14. The space left between the margin and the start of a paragraph is called
A. Spacing
B. Gutter
C. Indentation
D. Alignment

Show Answer

Answer : (c) Indentation

15. Text-styling feature of MS word is
A. WordColor
B. WordFont
C. WordArt
D. WordFill

Show Answer

Answer : (C. WordArt

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Office Trainee Recruitment in Exim Bank 2016
2Senior Vice President Recruitment in RBI
319 Specialist Officer Recruitment in SBI
4State Bank of India (SBI) Junior Associate (Customer Support & Sales) Clerk Recruitment 2018
5Gujarat Metro Rail Recruitment 2017
62200 PO Vacancy in SBI
7Assam Public Service Commission (APSC) Recruitment 2018 – Assistant Conservator of Forest Post
846 Sub Inspector Recruitment in Karnataka State Police 2016
9UPSC IFS Exam 2017
10Telangana State Level Police Recruitment Board (TSLPRB) Recruitment 2018 – Sub Inspector of Police
11Probationary CMA Post in South Indian Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *