Computer Awareness Questions and Answers Set- 78

Computer Awareness Questions and Answers Set- 78

1. he first generation computers used ____________ for circuitry.
A.) Vacuum tube
B.) Transistors
C.) Integrated Circuits
D.) Large Scale Integration

Show Answer

Answer : (a) Vacuum tube

2. he period of First generation computers is
A.) 1940-1956
B.) 1940-1958
C.) 1950-1960
D.) 1960-2000

Show Answer

Answer : (a) 1940-1956

3. he period of Second generation computers is
A.) 1956-1964
B.) 1956-1963
C.) 1957-1970
D.) 1958-1963

Show Answer

Answer : (B.) 1956-1963

4. he period of Third generation computers is
A.) 1964-1974
B.) 1964-1977
C.) 1964-1975
D.) 1970 Above

Show Answer

Answer : (c) 1964-1975

5. e period of Fourth generation computers is
A.) 1975-1995
B.) 1975-1989
C.) 1975-2000
D.) None of these

Show Answer

Answer : (b) 1975-1989

6. Which of the following is a correct format of Email address?
A.) care@website.com
B.) care@website@com
C.) carewebsite.com
D.) care.website.com

Show Answer

Answer : (a) care@website.com

7. Which of the following is an example of a binary number?
A.) W1BFD3
B.) 45364
C.) 05546
D.) 100101

Show Answer

Answer : (d) 100101

8. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a
A.) column
B.) box
C.) table
D.) cell

Show Answer

Answer : (d) cell

9. What is e-commerce?
A.) Buying and selling international goods
B.) Buying and selling products and services over the Internet
C.) Buying and selling products and services not found in stores
D.) Buying and selling computer products

Show Answer

Answer : (b) Buying and selling products and services over the Internet

10. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called
A.) Downloading
B.) FTP
C.) Forwarding
D.) Uploading

Show Answer

Answer : (a) Downloading

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1TNPSC Assistant Jailor Recruitment 2016
2Probationary Manager (CA) Recruitment in South Indian Bank
3AP Police Recruitment 2016
4Lakshmi Vilas Bank Limited Recruitment 2016
5UPSC Combined Defense Service Exam 2017
6Indian Council of Medical Research Scientist Recruitment
7APCOB Manager Scale I Recruiment
8806 Vacancy in KPSC
9Naval Dockyard Mumbai Recruitment 2016
10ITI Trainee Recruitment in NTPC
11AAI Junior Executive Recruitment 2016

One response to “AAI Junior Executive Recruitment 2016”

  1. jaya kadam says:

    where is the actual study syllabus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *