Computer Awareness Questions and Answers Set- 69

Computer Awareness Questions and Answers Set- 69

1. 65% of a number is more than its two-fifth by 140. What is 30% of that number?
(a) 186
(b) 168
(c) 164
(d) 182
(e) None of these

Show Answer

Answer : (b) 168


2. Number obtained by interchanging the digits of a two digit number is more than the original number by 27 and the sum of the digits is 13. What is the original number?
(a) 58
(b) 67
(c) 76
(d) 85
(e) None of these

Show Answer

Answer : (a) 58


3. 22 Men can complete a job in 16 days. In how many days will 32 men complete that job?
(a) 14
(b) 12
(c) 16
(d) 9
(e) None of these

Show Answer

Answer : (e) None of these


4. Mr. Davar spends 38% of his monthly income on food, 25% on children’s education and 12% on transport and the remaining amount of rs 5, 800 he saves. What is Mr. Davar’s monthly income?
(a) rs 23, 200
(b) rs 24, 200
(c) rs 23, 800
(d) rs 24, 400
(e) None of these

Show Answer

Answer : (a) rs 23, 200


5. A, B, C, D, and E are five consecutive odd numbers. Average of A and C is 59. What is the smallest number?
(a) 65
(b) 63
(c) 61
(d) 57
(e) None of these

Show Answer

Answer : (d) 57

(Q 6-10) Study the following table carefully to answer these questions.
Number of students Appeared in SSC Examination from Five Schools Over the Years

Years A B C D E
2004 650 760 820 800 780
2005 700 740 860 780 740
2006 800 820 940 750 730
2007 750 880 920 840 790
2008 850 840 900 860 770

6. Number of students appeared from school E in 2004 is approximately what per cent of the total number of students appeared from all the schools together in that year?
(a) 12
(b) 28
(c) 15
(d) 30
(e) 20

Show Answer

Answer : (e) 20


7. What is the average number of students appeared from school B for all the years?
(a) 828
(b) 808
(c) 804
(d) 812
(e) None of these

Show Answer

Answer : (b) 808


8. Number of students appeared in 2006 from school A is what per cent of the total number of students appeared from school A for all the years together?
(a) 23 2/3
(b) 22 1/3
(c) 22 2/3
(d) 21 1/3
(e) None of these

Show Answer

Answer : (e) None of these


9. What is the ratio between the total number of students appeared in 2004 and 2005 together from schools C and D respectively?
(a) 84 : 79
(b) 79 : 84
(c) 48 : 79
(d) 79 : 48
(e) None of these

Show Answer

Answer : (a) 84 : 79


10. What is the average number of students appeared from all the schools in 2007?
(a) 842
(b) 856
(c) 836
(d) 830
(e) None of these

Show Answer

Answer : (c) 836

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Sports Quota Recruitment in Punjab National Bank
2388 Constable Recruitment in Punjab Police
3IBPS Probationary Officer (PO) Exam 2018
4UPSC National Defence Academy (NDA) and Naval Academy (NA) Exam 2018:
5Assistant Manager Recruitment in NABARD
6Specialized Position Officer in SBI
7IBPS Recruitment 2018 – Research Associate and Dy Manager (Accounts) Post
8Canara Bank Recruitment 2018 – Probationary Officer Post – Apply Online
9Probationary Officer Recruitment in Indian Bank
10Mineral Exploration Corporation Limited Recruitment 2017
11281 Account Officer Post in GPSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *