Banking Awareness Study Notes 2017 Set – 191

Banking Awareness Practice Set

1. Which places in India does not have a stock Exchange?
Answer : Udaipur

2. Which is the name of private sector Bank in India?
Answer : Axis Bank

3. Biggest tax paying sector in India is:
Answer : Industrial Sector

4. UCO Bank is a major government-owned commercial bank of India. Expanded form of UCO Bank is?
Answer : United Commercial Bank

5. TRIPS and TRIMS are associated with which of following organization
Answer : WTO

6. Which are the first two Indian Banks has allowed to open branches in Pakistan in August, 2012?
Answer : SBI and Bank of India

7. ECB can be raised under Track-II for the general corporate purpose (including working capital). The minimum average maturity period will be
Answer : 10 years

8. Cheque which is truncated during the course of clearing cycle is called __________
Answer : Truncated Cheque

9. Person named in the instrument to whom or to whose order the money is to be paid is known as?
Answer : Payee

10. National Housing Bank (NHB), a wholly owned subsidiary of the central bank (RBI) was established in 1988 under the
Answer : National Housing Bank Act, 1987

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Vice President Recruitment in UBI
2862 Apprentice Post in Southern Railway of India
3Nagpur Metro Rail Corporation Ltd Recruitment 2016
4450 Tax Assistant Recruitment in Maharastra
5600 Surveyor Recruitment in GSSSB 2016
6IBPS – Regional Rural Banks (RRB) Recruitment 2018
7Chief Operating Officer in Indian Bank
8SPIC Recruitment 2016
9Staff Selection Commission, Madhya Pradesh Region (SSCMPR) Recruitment 2017
10Account Officer Recruitment in JUVNL 2017
11Civil Judge Junior Division Recruitment in MPSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *