Banking Awareness Study Notes 2017 Set – 109

Banking Awareness Practice Set

1. The parameters that invite Prompt Corrective Action from the central bank are-
Answer : Leverage ratio

2. The PCA framework is applicable only to ______________.
Answer : Commercial banks

3. In recent PCA framework, how many Risk Threshold categories are there?
Answer : 3

4. The Banks with a net Non-Performing Asset (NPA) ratio of 6-9 percent will fall under risk category _____________.
Answer : 1

5. Once PCA is triggered by the regulator, the bank faces restrictions on spending money on ________________.
Answer : opening branches, recruiting staff and giving increments to employees

6. Which among the following PSBs is not under PCA?
Answer : Syndicate Bank

7. Which among the following were the two banks on which initially restrictions were imposed.
Answer : IDBI Bank and UCO Bank

8. This year has been a season of putting banks under PCA category. What is the meaning of “P” in PCA?
Answer : Prompt

9. Till date there are how many banks on which PCA has been triggered?
Answer : 10

10. The Banks with a net NPA ratio above 12 percent fall into the category ___________.
Answer : 3

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Metal Scrap Trade Corporation Limited Recruitment 2017
21120 Patwari Job Post in Himachal Pradesh Revenue Department
319 Officer Grade B Post in Reserve Bank of India
4Chief Operating Officer in Indian Bank
5JPSC District Mining Officer Recruitment 2016
6Officer Recruitment in SPMCIL 2016
7Bank of Maharashtra Recruitment 2018 – Chief Risk Officer & Market Risk Officer Post
8Latest Recruitment in Oil India Limited
9Legal Officer Recruitment in South Indian Bank 2016
10RITES Limited Recruitment Through Gate Score
11Indian Air Force Recruitment 2018 – Group ‘C’ Civilian Posts

Comments are closed.