Banking Awareness Study Notes 2017 Set – 107

Banking Awareness Practice Set

1. Part of company’s earning or profit which is paid out to shareholders is known as _______
Answer : Dividend

2. Sukanya Samriddhi Account can be opened up to the age of ________ years only from the date of birth.
Answer : Ten years

3. Private sector lender Axis Bank reduced interest rate on savings bank accounts by 50 basis points to 3.5 percent for deposits up to-
Answer : Rs 50 lakh

4. Name the smartphone maker company, which has tied up with State Bank of India to store higher variants of SBI debit cards on the app.
Answer : Samsung

5. Karnataka Bank has raised interest rates on savings bank account for large balance above Rs 1 crore to 5% while for small balances below Rs 1 lakh, the bank has reduced it to 3%. Where is the corporate office of Karnataka Bank-?
Answer : Mangaluru

6. Kotak Mahindra Bank has launched Kotak Remit— an Aadhaar-based integrated outward forex remittance solution for both customers and non-customers recently. Who is the Executive Vice Chairman and Managing Director of Kotak Mahindra Bank?
Answer : Uday Kotak

7. From 01st September 2017 Punjab National Bank’s customers will have to pay charges for depositing cash above _______ in a non-base branch even if it is located in the same city.
Answer : Rs. 5,000

8. Bank of China has formally launched its operations in Pakistan with its first branch inaugurated in-
Answer : Karachi

9. Which Bank has announced the launch of its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups?
Answer : HDFC Bank

10. Bank of China is one of the 5 biggest state-owned commercial banks in China. Where is headuarters of Bank of China?
Answer : Beijing

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1486 Draughtsman Post in Indian Navy 2016
2Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC) Recruitment 2017
31120 Patwari Job Post in Himachal Pradesh Revenue Department
422 Technical Assistant Post in ISRO
5Deputy Manager Recruitment in State Bank of India (SBI) 2018
6UPSC Engineering Service Exam Notification 2017-2018
752 Teaching and Non-Teaching Post in KPSC
8Madhya Pradesh Professional Examination Board Exam 2016
9Stenographer and Typist Recruitment in KPSC
10208 Specialist Officer Recruitment in Union Bank of India Apply Online
11SSC Combined Higher Secondary Level (CHSL) Examination 2017 Notification – Apply Online

Comments are closed.