Banking Awareness Study Material 2018 Set – 376

Banking Awareness Practice Set

1. Punjab National Bank (PNB) is an Indian multinational banking and financial services company. What is the tagline of PNB?
(a) Where every individual is committed
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) Good People to Bank With

Show Answer

Answer : (c) The Name you can Bank Upon

2. Vijaya Bank is a public-sector bank with its corporate office in Bangalore, Karnataka, India. What is the tagline of Vijaya Bank?
(a) Where every individual is committed
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) A Friend you can Bank Upon

Show Answer

Answer : (e) A Friend you can Bank Upon

3. “Where Service Is A Way Of Life” is the tagline of-
(a) Oriental Bank of Commerce
(b) Punjab & Sind Bank
(c) Indian Overseas Bank
(d) Punjab National Bank
(e) Central Bank of India

Show Answer

Answer : (b) Punjab & Sind Bank

4. India’s International Bank is the tagline of which Bank?
(a) Oriental Bank of Commerce
(b) Punjab & Sind Bank
(c) Indian Overseas Bank
(d) Bank of Baroda
(e) Central Bank of India

Show Answer

Answer : (d) Bank of Baroda

5. State Bank of India or SBI is an Indian multinational, public sector banking and financial services company. It is a government-owned corporation with its headquarters in Mumbai. Which of the following is the tagline of SBI?
(a) Pure Banking Nothing Else
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) A Friend you can Bank Upon

Show Answer

Answer : (a) Pure Banking Nothing Else

6. IDBI Bank was established in 1964 by an Act of Parliament to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgling Indian industry. Which of the following is the tagline of IDBI Bank?
(a) Together we can
(b) Honors Your Trust
(c) Trusted Family Bank
(d) Banking For All
(e) A tradition of trust

Show Answer

Answer : (d) Banking For All

7. “Khayaal Apka” is the tagline of which Bank?
(a) HDFC Bank
(b) ICICI Bank
(c) Federal Bank
(d) Axis Bank
(e) IndusInd Bank

Show Answer

Answer : (b) ICICI Bank

8. “Apno Ka Bank” is the tagline of-
(a) IndusInd Bank
(b) Yes Bank
(c) Federal Bank
(d) Axis Bank
(e) RBL Bank

Show Answer

Answer : (e) RBL Bank

9. Axis Bank Ltd is the third largest of the private-sector banks in India offering a comprehensive suite of financial products. What is the tagline of Axis Bank?
(a) Badhti Ka Naam Zindagi
(b) Apno Ka Bank
(c) Khayaal Apka
(d) Tann. Mann. Dhan
(e) Banking Hatke

Show Answer

Answer : (a) Badhti Ka Naam Zindagi

10. What is the tagline of HDFC Bank?
(a) Banking with the personal touch
(b) Let’s make money simple
(c) We understand your world
(d) Your family bank across India
(e) We make money simple

Show Answer

Answer : (c) We understand your world

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Legal Officer Recruitment in South Indian Bank 2016
2UP Police Recruitment 2016
3Indian Bank Recruitment 2018 – Specialist Officers (SO) Posts
4208 Specialist Officer Recruitment in Union Bank of India Apply Online
5IBPS – Regional Rural Banks (RRB) Recruitment 2018
6IBPS SO Recruitment 2016
7State Bank of India (SBI) Recruitment 2018 – Specialist Cadre Officer Post
8Civil Judge Recruitment in Karnataka High Court
930 Law Clerks in Rajasthan High Court
10Assistant Recruitment in UIIC 2017
11Railway Recruitment Boards (RRB) Recruitment 2018 – Assistant Loco Pilot and Technicians Posts

Comments are closed.