Banking Awareness Study Material 2018 Set – 375

Banking Awareness Practice Set

1. Canara Bank is one of the largest public-sector banks owned by the Government of India. What is the tagline of Canara Bank?
(a) A Tradition of Trust
(b) Empowering Women, Empowering India
(c) Where Service Is A Way Of Life
(d) Together we can
(e) Good people to Bank With

Show Answer

Answer : (d) Together we can

2. “Good People Grow With” is the tagline of which Bank?
(a) Indian Overseas Bank
(b) Bank of Maharashtra
(c) Andhra Bank
(d) UCO Bank
(e) Central Bank of India

Show Answer

Answer : (a) Indian Overseas Bank

3. “Central To you Since 1911” is the tagline of-
(a) Indian Bank
(b) Bank of Maharashtra
(c) Andhra Bank
(d) UCO Bank
(e) Central Bank of India

Show Answer

Answer : (e) Central Bank of India

4. Andhra Bank is a medium-sized public-sector bank of India. What is the tagline of Andhra Bank?
(a) A Friend You Can Bank On
(b) Trusted Family Bank
(c) Where India Banks
(d) Where every individual is committed
(e) Prosperity for all

Show Answer

Answer : (b) Trusted Family Bank

5. Oriental Bank of Commerce is an India-based bank established in Lahore, is one of the public-sector banks in India. What is the tagline of Oriental Bank of Commerce?
(a) A Friend You Can Bank On
(b) Where every individual is committed
(c) Where India Bank
(d) A Tradition of Trust
(e) Prosperity for all

Show Answer

Answer : (b) Where every individual is committed

6. NIBM is an Indian institution for research, training, and consultancy in banking and finance. What is the meaning of “B” in NIBM?
(a) Base
(b) Bank
(c) Branch
(d) Banking
(e) Brand

Show Answer

Answer : (b) Bank

7. IDRBT is a unique institution exclusively focused on Banking Technology. What is the meaning of “D” in IDRBT?
(a) Distance
(b) Derivative
(c) District
(d) Department
(e) Development

Show Answer

Answer : (e) Development

8. NABARD stands for-
(a) National Bank for Agriculture and Rural Derivative
(b) National Bank for Agriculture and Rural District
(c) National Bank for Agriculture and Rural Development
(d) National Bank for Agriculture and Rural Division
(e) National Bank for Agriculture and Rural Department

Show Answer

Answer : (c) National Bank for Agriculture and Rural Development

9. IRDAI stands for-
(a) Insurance Regulatory and Development Authority of India
(b) Insurance Regulatory and Development Agency of India
(c) Insurance Regulatory and Development Association of India
(d) Insurance Regulatory and Development Assembly of India
(e) Insurance Regulatory and Development Audit of India

Show Answer

Answer : (a) Insurance Regulatory and Development Authority of India

10. SEBI is the regulator for the securities market in India. What is the meaning of “S” in SEBI?
(a) Short
(b) Scheme
(c) Service
(d) Securities
(e) Stock

Show Answer

Answer : (d) Securities

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

11315 Vacancies in the Bank of Maharashtra
2H.P Judicial Service Competitive Examination 2018
3152 Municipal Manager Recruitment in Bihar
411 Security Officer Post Recruitment in Andhra Bank
536 Field Ammunition Depot Recruitment 2018
6UPSC Combined Defense Service Exam Notification – 2018
7Specialist Officer Recruitment in Dena Bank 2016
8IBPS Recruitment 2018 – Research Associate and Dy Manager (Accounts) Post
916 Engineering Assistant Trainee Recruitment in BEL
10398 Routine Clerk & Stenographer Recruitment in UPJN
11390 Defense and Naval Academy Post 2017

Comments are closed.