Banking Awareness Study Material 2018 Set – 371

Banking Awareness Practice Set

1. The IFAD is an international financial institution and a specialized agency of the United Nations dedicated to eradicating poverty and hunger in rural areas of developing countries. IFAD stands for-

Show Answer

Answer : International Fund for Agricultural Development

2. The EIB is the European Union’s bank and it is the world’s largest multilateral borrower and lender. What is the meaning of “I” in EIB?

Show Answer

Answer : Investment

3. Where is the head office of IFAD?

Show Answer

Answer : Rome, Italy

4. Where is the Headquarters of EIB?

Show Answer

Answer : Luxembourg

5. The Islamic Development Bank is a multilateral development financing institution located in-

Show Answer

Answer : Jeddah, Saudi Arabia

6. The EBRD is an international financial institution. EBRD stands for-

Show Answer

Answer : European Bank for Reconstruction and Development


7. Where is the Head Office of EBRD?

Show Answer

Answer : London

8. IIB is a multilateral institution for development that promotes social and economic development, prosperity, and economic cooperation between its member states. IIB stands for-

Show Answer

Answer : International Investment Bank


9. African Development Bank is coordinating the implementation of an integrated development strategy for Portuguese-speaking countries in Africa. In which among the following year African Development Bank was founded?

Show Answer

Answer : 1963

10. Where is the head office of African Development Bank?

Show Answer

Answer : Abidjan

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Office Assistant Recruitment in Bank of India
22313 PO Recruitment in SBI
3Assistant Engineer Recruitment in TNPSC
419 Officer Grade B Post in Reserve Bank of India
5UPSC Engineering Service Exam Notification 2017-2018
6Staff Selection Commission Central Region (SSCSR) Recruitment 2017 – Apply Online
7622 ASI and HC Recruitment in Border Security Force
8Telangana State Public Service Commission (TSPSC) Recruitment – Apply Online
9400 Probationary Officer Recruitment in Bank of Baroda
10Government Job Opportunities for PWD Persons in AAI
11Junior Assistant Recruitment in IIT Roorkee

Comments are closed.