Banking Awareness Study Material 2018 Set – 365

Banking Awareness Practice Set

1. Uttar Pradesh Finance Minister Rajesh Aggarwal has presented a mega budget of over __________________ with a focus on farmers, artisans, youth, infrastructure and urban development.

Show Answer

Answer : Rs 04.28 lakh crore

2. Retirement fund body Employees’ Provident Fund Organisation (EPFO) has reduced the interest rate on deposits to ___________ for 2017-18 from 8.65% for 2016-17.

Show Answer

Answer : 8.55%

3. ____________ Chief Minister Manohar Parrikar presented in the state assembly Rs. 17,123-crore budget for 2018-19, an increase of 6.84% over the ongoing fiscal.

Show Answer

Answer : Goa

4. Capital First announced that the regulator National Housing Bank (NHB) has approved the merger of the company along with Capital Home Finance and Capital First Securities Limited with-

Show Answer

Answer : IDFC Bank

5. The Reserve Bank of India has launched Ombudsman Scheme for non-banking financial companies (NBFCs) for redressal of complaints against them. In which city, the offices of the NBFC ombudsmen will function?

Show Answer

Answer : Mumbai

6. Where is the Head Office of AU Small Finance Bank?

Show Answer

Answer : Jaipur


7. Name the country, which was the largest source of foreign investment in India (21.8 percent share at market value), followed by the US and the UK, according to a census by the Reserve Bank of India.

Show Answer

Answer : Mauritius

8. Japan has been found to have the best structure of production in the Geneva-based World Economic Forum or WEF’s first ‘Readiness for the future of production report’ and is followed by South Korea, Germany, Switzerland, China, Czech Republic, the US, Sweden, Austria and Ireland in the top 10. WEF was established in-

Show Answer

Answer : 1971


9. In the financial year 2016-17, total FDI of US $ 60.08 billion has been received, which is an all-time high. The Cabinet chaired by ______________ has approved amendments in FDI Policy and further liberalized few of the policies of FDI.

Show Answer

Answer : Narendra Modi

10. Paytm has set up a new entity called Paytm Money Ltd that will offer investment and wealth management products and will invest close to ____________ upfront in the new entity.

Show Answer

Answer : $10 million

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Computer Operator Recruitment in OSSC
2Junior Assistant Recruitment in IIT Roorkee
3Government Job Opportunities for PWD Persons in AAI
4Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) – Trichy Recruitment 2018
5SBI Junior Associate Clerk Recruitment 2016
6Administrative Officer Recruitment in National Insurance Company Limited
7Staff Selection Commission Southern Region (SSCSR) Recruitment 2017
8Specialist Officer Recruitment in Dena Bank 2016
91150 Assistant Professor Post in Uttar Pradesh Higher Education Commission
10Internal Audit Officer Recruitment in CUTN
11Shamrao Vithal Bank Recruitment 2017

Comments are closed.