Banking Awareness Study Material 2018 Set – 364

Banking Awareness Practice Set

1. Name the person, who is Managing Director & Chief Executive Officer of National Housing Bank?

Show Answer

Answer : Sriram Kalyanaraman

2. Established by the Government of India, we commenced operations in 1982 under the Export-Import Bank of India Act, 1981 as a purveyor of export credit, mirroring global Export Credit Agencies. Who is Managing Director of Export-Import Bank of India (Exim Bank)?

Show Answer

Answer : David Rasuinha

3. FICCI is the voice of India’s business and industry. Who is the present President (2017-18) of FICCI?

Show Answer

Answer : Rashesh Shah

4. The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) was, thus, established with effect from 20th February 1997 by an Act of Parliament, called the Telecom Regulatory Authority of India Act, 1997, to regulate telecom services, including fixation/revision of tariffs for telecom services which were earlier vested in the Central Government. Who is Chairman of TRAI?

Show Answer

Answer : RS Sharma

5. Name the person, who is Chief Executive Officer and Managing Director at Credit Information Bureau (India) Limited (CIBIL).

Show Answer

Answer : Satish Pillai

6. Which of the following Private sector Bank has launched the fourth edition of ‘Evolve’ in Coimbatore, Tamil Nadu recently?

Show Answer

Answer : Axis Bank

7. Indian Overseas Bank (IOB) has received ____________ crore capital infusion from the government in the current fiscal.

Show Answer

Answer : Rs 173.06 crore

8. The Reserve Bank of India will link the base rate with the MCLR from 1st of April 2018 to ensure expeditious transmission of its policy rate to borrowers. What is the meaning of “R” in MCLR?

Show Answer

Answer : Rates

Rates

9. The Reserve Bank of India announced setting up the ombudsman for addressing customer grievances in the non-banking finance companies. The Banking Ombudsman Scheme is introduced under Section 35 A of the Banking Regulation Act, 1949 by RBI with effect from-

Show Answer

Answer : 1995

10. Which Bank has launched its new Sonic Identity, which is essentially a musical logo called ‘MOGO’, as part of its branding initiatives?

Show Answer

Answer : IndusInd Bank

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

119 SO Post in Union Bank of India
274 Junior Assistant Technician in ONGC
3Faculty Recruitment in Oriental Bank of Commerce
4Junior Data Entry Operator in OSSC 2016
5Karnataka State Cooperative Marketing Federation (KSCMF) Recruitment 2018
6Probationary Assistant Managers Recruitment in TMB
7UPSC IES Examination 2017
8Officer Recruitment in Reserve Bank of India
9Wildlife Institute of India (WII) Recruitment 2017
10TMB Officer Recruitment 2016
11Indian Air Force Recruitment 2018 – HQ Maintenance Command – Group C Posts

Comments are closed.