Banking Awareness Study Material 2018 Set – 363

Banking Awareness Practice Set

1. Who is the present Director of Pune based National Institute of Bank Management (NIBM)?

Show Answer

Answer : KL Dhingra

2. Name the person, who is Chairman of Institute for Development & Research in Banking Technology (IDRBT)?

Show Answer

Answer : BP Kanungo

3. Who is present and 24th governor of RBI?

Show Answer

Answer : Urjit Patel

4. Name the person, who is present Chairman of Life Insurance Corporation?

Show Answer

Answer : V K Sharma

5. Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Private Limited (BRBNMPL) has been registered as a Private Limited Company under the Companies Act 1956 with its Registered and Corporate Office situated in Bengaluru. Who is Chairman of BRBNMPL?

Show Answer

Answer : BP Kanungo

6. NABARD came into existence on 12th July by transferring the agricultural credit functions of RBI and refinance functions of the then Agricultural Refinance and Development Corporation (ARDC). Name the Chairman of NABARD?

Show Answer

Answer : HK Bhanwala

7. Who is the Chairperson of SBI?

Show Answer

Answer : Rajnish Kumar


8. Name the person, who is the present Chairman of IRDAI?

Show Answer

Answer : TS Vijayan

9. Small Industries Development Bank of India or SIDBI is the principal development financial institution in India headuartered in Lucknow with branches all over India. Who is Chairman of SIDBI?

Show Answer

Answer : Mohammad Mustafa

10. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) is the regulator for the securities market in India. Who is present Chairman of SEBI?

Show Answer

Answer : Ajay Tyagi

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Junior Court Assistant Recruitment in Supreme Court
2Assistant Recruitment in UIIC 2017
3Police Constable Recruitment in Delhi
4Junior Clerk and Junior Assistant Recruitment in OSSC
5300 Administrative Officer in UIIC 2016
6Staff Nurse Recruitment in All India Institute of Medical Sciences (AIIMS)
7Stipendiary Trainees Recruitment in BARC
88300 Multi Tasking (Non Technical) Staff in SSC 2017
9State Bank of India (SBI) Junior Associate (Customer Support & Sales) Clerk Recruitment 2018
10SSC North Western Region Recruitment 2017 – Apply Online
1122 Technical Assistant Post in ISRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *