Banking Awareness Study Material 2018 Set – 360

Banking Awareness Practice Set

1. FM has announced increase of budgetary allocation on infrastructure for 2018-19 to ______________ against estimated expenditure of Rs.4.94 lakh crore in 2017-18.

Show Answer

Answer : Rs. 5.97 lakh crore

2. How much amount has been pegged of the Railways Capital Expenditure for the year 2018-19?

Show Answer

Answer : Rs. 1,48,528 crore

3. Under the Regional connectivity scheme of UDAN initiated by the Government last year, 56 unserved airports and 31 unserved helipads would be connected. UDAN stands for-

Show Answer

Answer : Ude Desh ka Aam Nagrik

4. The Budget 2018-19 has proposed to expand the airport capacity more than five times to handle a billion trips a year under a new initiative. What is the name of that initiative?

Show Answer

Answer : NABH Nirman

5. Government will establish a unified authority for regulating all financial services in IFSCs in India. What is the meaning of “S” in IFSCs?

Show Answer

Answer : Service

6. By how much Industries Growth has been seen at (in Economic Survey 2017-18)-

Show Answer

Answer : 4.4 per cent

7. What is the meaning of GVA?

Show Answer

Answer : Gross Value Added

8. It was pointed out that the ROSL has increased exports of readymade garments (man-made fibers) by about 16 per cent but not of others. What is the meaning of “L” in ROSL?

Show Answer

Answer : Levies

9. According to Economic Survey 2017-18, which states has the greatest number of GST registrants?

Show Answer

Answer : Maharashtra, Uttar Pradesh, Tamil Nadu and Gujarat

10. India‘s internal trade in goods and services (excludes non-GST goods and services) is actually even higher and is about ____________ of GDP.

Show Answer

Answer : 60%

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Probationary Manager (CA) Recruitment in South Indian Bank
2490 Assistant Professor Post in HPPSC 2016
3Indian Civil Services Exam 2017
4Central Warehousing Corporation Recruitment 2016
5Specialized Position Officer in SBI
6CAM ISRO Recruitment 2016
7ITI Trainee Recruitment in NTPC
8Air Force Common Admission Test (AFCAT) 2017 | Apply Online
9UPSC CAPF Recruitment 2016
10RBI Manager, Assistant Manager Recruitment 2016
111150 Assistant Professor Post in Uttar Pradesh Higher Education Commission

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *