Banking Awareness Study Material 2018 Set – 312

Banking Awareness Practice Set

1. What is the minimum tenure of gold deposits under Gold Monetization Scheme, 2015?

Show Answer

Answer : One year

2. All Scheduled Commercial Banks excluding ________ are eligible to implement under Gold Monetization Scheme, 2015?

Show Answer

Answer : Regional Rural Banks

3. BSBDA is a simple, basic account for routine banking transactions without the need of minimum balance requirement. BSBDA stands for

Show Answer

Answer : Basic Savings Bank Deposit Account

4. Which rate has replaced the erstwhile Benchmark Prime Lending Rate system with effect from July 1, 2010?

Show Answer

Answer : Base Rate system

5. Banks cannot accept interest free deposits other than in

Show Answer

Answer : Current Account

6. Under which act NPCI was incorporated as a Section 8?

Show Answer

Answer : Companies Act 2013

7. Where is the head office of Bank for International Settlements (BIS)?

Show Answer

Answer : Basel, Switzerland

8. The Bank for International Settlements (BIS) is the world’s oldest international financial organisation. BIS was established on

Show Answer

Answer : 17th May 1930

9. In Which years NPCI was incorporated

Show Answer

Answer : December 2008

10. NPCI is an umbrella organization for all retail payments system in India. It was set up with the guidance and support of the Reserve Bank of India (RBI) and Indian Banks’ Association (IBA). What does NPCI stands for

Show Answer

Answer : National Payments Corporation of India

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Technical Staff Recruitment in Mazagon Dock Shipbuilders Ltd
2300 Cabin Crew Recruitment in Air India
3300 Administrative Officer Post in NIACL
4Office Assistant Recruitment in Dena Bank
5NICL Hindi Translator Recruitment 2016
6Indian Bank Recruitment 2018 – Specialist Officers (SO) Posts
7Court Manager Recruitment Gujarat High Court 2018
8Deputy Manager Recruitment in State Bank of India (SBI) 2018
911 Security Officer Post Recruitment in Andhra Bank
1017 Scientist/Engineer Recruitment in VSSC 2016
11IBPS RRB Exam Notification 2017 | 56 Banks Participating

Comments are closed.