Banking Awareness Study Material 2018 Set – 311

Banking Awareness Practice Set

1. The Reserve Bank of India has granted “in-principle” approval to the following ______________ applicants to set up payments banks under the Guidelines for Licensing of Payments Banks issued on November 27, 2014.

Show Answer

Answer : 11

2. The promoter’s minimum initial contribution to the paid-up equity capital of such payments bank shall at least be ___________ for the first five years from the commencement of its business.

Show Answer

Answer : 40%

3. The foreign shareholding in the payments bank would be as per the FDI policy for private sector banks as amended from time to time. FDI stands for

Show Answer

Answer : Foreign Direct Investment

4. Scheduled commercial bank can take equity stake in a payments bank to the extent permitted under Section 19 (2) of the

Show Answer

Answer : Banking Regulation Act, 1949

5. The payments bank should have a leverage ratio of not less than ____________ that is its outside liabilities should not exceed 33.33 times its net worth (paid-up capital and reserves).

Show Answer

Answer : 3 percent

6. What is the interest rate of KVP as on 01st January 2018?

Show Answer

Answer : 7.3% compounded annually

7. Sukanya Samriddhi Accounts can be opened up to age of _______ years only from the date of birth.

Show Answer

Answer : 10 years

8. If minimum Rs __________is not deposited in a financial year, account will become discontinued and can be revived with a penalty of Rs 50/- per year with minimum amount required for deposit for that year in Sukanya Samriddhi Accounts?

Show Answer

Answer : Rs 1000/-

9. Sukanya Samriddhi Accounts can be closed after completion of

Show Answer

Answer : 21 years

10. What is the interest rate of Sukanya Samriddhi Accounts as on 01st January 2018?

Show Answer

Answer : 8.1% Per Annum

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Senior Vice President Recruitment in RBI
2West Bengal Police Recruitment 2018 – Sub Inspector Post
3Assam Gramin Vikash Bank Recruitment 2017
4Stenographer & Personal Assistants in Uttarakhand High Court
5Sub Inspector Recruitment in RPSC
6Administrative Officer Recruitment in National Insurance Company Limited
7UPSC NDA and NA Exam 2017 | Apply Online
8561 Clerk Recruitment in Punjab and Haryana Court
91315 Vacancies in the Bank of Maharashtra
10Dena Bank Recruitment 2018 – Bank Job Notification 2018
11Junior Assistant Engineer Recruitment in IOCL

Comments are closed.