Banking Awareness Study Material 2018 Set – 310

Banking Awareness Practice Set

1. What is the interest rate of Sukanya Samriddhi Accounts as on 01st January 2018?

Show Answer

Answer : 8.1% Per Annum

2. Sukanya Samriddhi Accounts can be closed after completion of

Show Answer

Answer : 21 years

3. If minimum Rs __________is not deposited in a financial year, account will become discontinued and can be revived with a penalty of Rs 50/- per year with minimum amount required for deposit for that year in Sukanya Samriddhi Accounts?

Show Answer

Answer : Rs 1000/-

4. Sukanya Samriddhi Accounts can be opened up to age of _______ years only from the date of birth.

Show Answer

Answer : 10 years

5. What is the interest rate of KVP as on 01st January 2018?

Show Answer

Answer : 7.3% compounded annually

6. The objectives of setting up of payments banks will be to further financial inclusion by providing

Show Answer

Answer : Low income households

7. Acceptance of demand deposits. Payments bank will initially be restricted to holding a maximum balance of __________ per individual customer.

Show Answer

Answer : Rs 1 lakh

8. Payments banks cannot issue

Show Answer

Answer : credit cards

9. What is the Scope of activities of Payment Banks?

Show Answer

Answer : Payments and remittance services through various channels

10. The minimum paid-up equity capital for payments banks shall be

Show Answer

Answer : Rs. 100 crore

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1561 Clerk Recruitment in Punjab and Haryana Court
2Junior Data Entry Operator in OSSC 2016
3UPSC Assistant Director Recruitment
4517 Openings For Managers Post Recruitment in Bank of India 2016
5Naval Dockyard Mumbai Recruitment 2016
6650 Assistant Manager Recruitment in IPPB
7Gujarat Metro Rail Recruitment 2017
8Specialist Officer Recruitment in Dena Bank 2016
9IBPS-Officer Recruitment 2017
1022 Security Officer Recruitment in Bank of India 2016
11Sub Inspector Recruitment in RPSC

Comments are closed.