Banking Awareness Study Material 2018 Set – 287

Banking Awareness Practice Set

1. ___________ is a voluntary market body for the bond, money and derivatives markets.

Show Answer

Answer : FIMMDA

2. Which is mainly used by the banks in order to meet their temporary requirement of Cash on a daily basis?

Show Answer

Answer : Call Money

3. An Asset Reconstruction Company (ARC) in India is associated with

Show Answer

Answer : NPA

4. In Notice Money Market, the tenor of the transactions is from ________

Show Answer

Answer : 2-14 days

5. Which Act was framed specially to deal with Non-Performing Assets (NPA)?

Show Answer

Answer : SARFAESI Act, 2002

6. Who is Ravi Venkatesan in Banking industry?                         

Show Answer

Answer : Chairman of Microsoft India and Cummins India

7. According to accepting public deposits, NBFCs can be classified into ____ broad categories.                                                                               

Show Answer

Answer : Two

8. Which is the country’s largest custodian and depository participant?

Show Answer

Answer : SHCIL

9. StockHolding was incorporated as a Public Limited Company in

Show Answer

Answer : 1986

10. StockHolding is a subsidiary of                                               

Show Answer

Answer : IFCI Limited

 

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1300 Sub Inspector Recruitment in MPSC
2SSC Junior Engineer (JE) Recruitment 2017- 2018
315 Trade Apprentice Job in IOCL
4Specialist Officer Recruitment in SBI 2017
560 Apprentice Recruitment in Bank Note Paper Mill Limited
6460 Deputy Range Forest Officer in Karnataka Forest Department
720 Havildar (Surveyor Automated Cartographer) Recruitment in Indian Army
8UPSC Combined Defense Service Exam Notification 2018
9500 Executive Recruitment in IDBI Bank
10Probationary CMA Post in South Indian Bank
11191 Specialist Officer Recruitment in PNB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *