Banking Awareness Study Material 2018 Set – 285

Banking Awareness Practice Set

1. Which of the following terms is used in Banking Field?
Answer : Interest Rate Swap

2. Expand the term ALM as used in Banking/Finance sector?
Answer : Asset Liability Management

3. What is the full form of the term LIBOR as used in financial banking sectors?
Answer : London inter Bank Official Ratio

4. Expand the term FSDC which is used in financial sectors?
Answer : Financial Stability and Development Council

5. What is the reason for Basel II norms to be followed by Commercial Banks?
Answer : Risk Management

6. Which will set up core banking infrastructure for rural banks?
Answer : NABARD

7. Which rates/ratios is not covered under the RBI monetary and credit policy?
Answer : Exchange rate of foreign currencies

8. When a loan is granted by a bank for purchase of white goods it is called?
Answer : Consumer durable loan

9. As per the reports in various newspapers many many private companies are trying to obtain the licences to launch a banking company in India. Which of the following organizations/agencies issue the licence for the same?
Answer : Indian Banks Association

10. Which methods is being adopted by Banks for calculating and applying interest on Savings Bank accounts?
Answer : Daily balance is counted and interest is paid accordingly

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1MPPSC Exam Notification 2017 | Check Eligibility | Apply here
2Arunachal Pradesh Public Service Commission (APPSC) Recruitment 2018 – Junior Engineer Post
3General Insurance Corporation of India (GIC) Recruitment 2018 – Assistant Manager (Scale I) Post
4Stenographer Recruitment in BSSC
5Staff Selection Commission (SSC) CGL Recruitment 2018
6UPSC Combined Defense Service Exam Notification 2018
7Vice President Recruitment in UBI
8Sub Inspector Recruitment in RPSC
9Bank of Maharashtra Recruitment 2018 – Chief Risk Officer & Market Risk Officer Post
10H.P Judicial Service Competitive Examination 2018
11Indian Council of Medical Research Scientist Recruitment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *