Banking Awareness Study Material 2018 Set – 283

Banking Awareness Practice Set

1. The rate on which banks borrow from the RBI is called?
Answer : Bank Rate

2. What is the full form of ‘NBFC’ as used in the Financial sector?
Answer : Non Banking Fiancial Companies

3. Cross-selling is not effective for which product?
Answer : Pension loans

4. What is the full form of “ECS”?
Answer : Evening Cheque System

5. What is the full form of the term SLR as used in the banking sector?
Answer : Statutory Liquidity Ratio

6. CRR stands for?
Answer : Cash Rate Requirements

7. Which is the oldest financial institution in India?
Answer : Commercial Bank

8. In which year was SIDBI established?
Answer : 1990

9. Which is the first Development Financial Institution in the country to cater to the long-term finance heeds of the industrial sector?
Answer : IFCI

10. What is the main function of Agricultural Finance Corporation Limited?
Answer : Consultancy Services in the field of Organization

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Sports Quota Recruitment in Punjab National Bank
2SBI Junior Associate Clerk Recruitment 2016
3Mineral Exploration Corporation Limited Recruitment 2017
4Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) – Trichy Recruitment 2018
5721 Overseer, Junior Overman & Mining Sirdar Recruitment in BCCL
6152 Municipal Manager Recruitment in Bihar
7Assistant Manager Recruitment in General Insurance Corporation of India (GIC)
8Curator Recruitment in Rashtrapati Bhavan Museum
9Bihar State Co-operative Bank Recruitment 2016
10Sub Inspector Recruitment in RPSC
11MPPSC State Engineering Service Exam 2017

Comments are closed.