Banking Awareness Study Material 2018 Set – 276

Banking Awareness Practice Set

1. Which is not a public sector unit/undertaking/agency?
Answer : Axis Bank

2. CRR stands for?
Answer : Cash Rate Requirements

3. Green Banking means ?
Answer : Financing of environment friendly projects by banks

4. Fiscal deficit in the Union Budget means?
Answer : The sum of budgetary deficit and net increase in internal and external borrowings

5. Free international trade leads to equalization of?
Answer : Trade between two countries

6. Which is not a quantitative control method of credit control?
Answer : Selective Credit Control

7. The RBI has helped to finance India’s foreign trade through?
Answer : EXIM Bank

8. When the prince of a substitute of a commodity X falls, then the demand for X?
Answer : Falls

9. The provision of credit and other financial services and products of very small amount to the poor in rural semi urban and urban areas to enable them to raise their income level and living standard is known as?
Answer : Micro Credit

10. The National Stock Exchange functions from?
Answer : Mumbai

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Chhattisgarh PSC State Services Exam 2016-17
2Territorial Army Officers Recruitment 2016
3388 Constable Recruitment in Punjab Police
41120 Patwari Job Post in Himachal Pradesh Revenue Department
5Deputy Manager Recruitment in State Bank of India (SBI) 2018
6SI, ASI, Head Constable Recruitment in SSB 2017
7Arunachal Pradesh Public Service Commission (APPSC) Recruitment 2018 – Junior Engineer Post
8Koraput District Court Recruitment 2016
9Probationary Assistant Managers Recruitment in TMB
10117 Specialist Officer Recruitment in Oriental Bank of Commerce
11SPIC Recruitment 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *