Banking Awareness Study Material 2017 Set – 274

Banking Awareness Practice Set

1. In which among the following year United India Insurance Company Limited was incorporated?
Answer : 1938

2. Insurance firm AIA Group Ltd has decided to increase its stake in Tata AIA Life Insurance Co Ltd, a joint venture owned by Tata Sons Ltd and AIA Group from 26 per cent to _________ per cent.
Answer : 49 percent

3. Insurance of ___________ means insurance of buildings, machinery, stocks etc against Fire and Allied Perils, Burglary Risks and so on.
Answer : property

4. General Insurance Corporation of India (GIC Re) is a wholly owned company of
Answer : Government of India

5. What is the authorized capital of General Insurance Corporation of India (GIC)?
Answer : Rs.1000 crore

6. In which among the following year the New India Assurance Company Limited (NIACL) was founded?
Answer : 1919

7. Who is the present Chairman of Life Insurance Corporation of India (LIC)?
Answer : VK Sharma

8. Which among the following public sector banks has announced that BNP Paribas Cardiff is keen to increase its stake from 26 per cent to 36 per cent?
Answer : State Bank of India

9. The Government of __________ has launched the Atal-AmritAbhiyan health insurance scheme, which would offer comprehensive coverage for six disease groups to the below-poverty line (BPL) and above poverty line (APL) families, with annual income below Rs 500,000 (US$ 7,500).
Answer : Assam

10. The insurance company representative who sells policies on behalf of the insurer, is called?
Answer : Agent

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1UPSSSC Junior Engineer Recruitment 2016
2152 Municipal Manager Recruitment in Bihar
3460 Deputy Range Forest Officer in Karnataka Forest Department
4Officer Recruitment in Reserve Bank of India
5Latest Airport Authority of India Recruitment 158 Vacancy
68000 Teacher’s Recruitment in AWES
7Head Master Recruitment in RPSC
8IBPS Law Officer Recruitment 2016
923 Post in e Courts – Sundargarh District Court
10Scientific Officer Recruitment in Panjab University
11Junior Assistant Engineer Recruitment in IOCL

Comments are closed.