Banking Awareness Study Material 2017 Set – 271

Banking Awareness Practice Set

1. With effect from March 31, 2005, an asset would be classified as _____________ if it has remained in the sub­standard category for a period of 12 months.
Answer : Doubtful Assets

2. What is the financial limit Under MUDRA’s Shishu scheme?
Answer : Rs. 50,000

3. What is the financial limit Under MUDRA’s Kishor scheme?
Answer : Rs. 50,000 to Rs. 5 lakh

4. Which among the following Incentives and facilities offered to the SEZs is not correct
Answer : 100% Income Tax exemption on export income for SEZ units under Section 10AA of the Income Tax Act for 10 years, 50% for next 5 years thereafter and 50% of the ploughed back export profit for next 5 years.

5. ___________ is a specifically delineated duty-free enclave and shall be deemed to be foreign territory for the purposes of trade operations and duties and tariffs.
Answer : SEZs

6. IBA was set up in ________ with 22 members to discuss issues of common interests.
Answer : 1946

7. What is the effort of IBA?
Answer : Promote sound and progressive banking principles and practices.

8. Central Government has notified in the Official Gazette ___________ CPI inflation as the target for the period from August 5, 2016 to March 31, 2021 with the upper tolerance limit of 6 per cent and the lower tolerance limit of 2 percent.
Answer : 4 percent

9. What is the full form of CPI?
Answer : Consumer Price Index

10. What is the focus & Priorities of IBA?
Answer : The Government of India on policy related issues

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1561 Clerk Recruitment in Punjab and Haryana Court
2Punjab Public Service Commission (PPSC) Recruitment 2018 – Inspector Cooperative Societies Posts
3West Bengal Police Recruitment 2018 – Sub Inspector Post
4Bank of Maharashtra Recruitment 2018 – Chief Risk Officer & Market Risk Officer Post
5Management Trainee Recruitment in Coal India Limited
6IBPS RRB Exam Notification 2017 | 56 Banks Participating
717 Scientist/Engineer Recruitment in VSSC 2016
8Procurement Officer Recruitment in NIT Tiruchirappalli 2016
9Staff Selection Commission (SSC) Recruitment 2018 – Sub-Inspector and Assistant Sub-Inspector Posts
10Railway Recruitment Boards (RRB) Recruitment 2018 – Assistant Loco Pilot and Technicians Posts
11Indian Civil Services Exam 2017

Comments are closed.