Banking Awareness Study Material 2017 Set – 267

Banking Awareness Practice Set

1. Which Bank has launched 10-second paperless instant loan Scheme?
Answer : HDFC

2. Which among the following organisation to provide Rs 30,000 crore credit to farmers for irrigation?
Answer : NABARD

3. Which bodies regulates the Regional Rural Banks?
Answer : NABARD

4. Which among the following banks has launched the First Multi-Currency Contactless Card service in India?
Answer : Axis Bank

5. Name the organisation, which has allows Banks to tie up with insurers?
Answer : IRDA

6. Which among the following Banks has launched ‘Saral-Rural Housing Loan’ Scheme for weaker sections?
Answer : ICICI Bank

7. Which public sector bank emblem figures a dog and the words ‘faithful, friendly’ in it?
Answer : Syndicate Bank

8. If the Cash Reserve Ratio (CRR) is lowered by the RBI, its impact on credit creation will be-
Answer : Increases

9. Which one is a private bank?
Answer : South Indian Bank

10. India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL) is a wholly-owned ____________ company set up in 2006.
Answer : Government of India

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Assistant Recruitment in New India Assurance Co. Ltd
2Credit Officers and Risk Manager Recruitment in Central Bank of India
3Assistant Recruitment in RBI
4Superintendent Recruitment in TNPSC 2017
560 Specialist Officer Recruitment in Allahabad Bank
6745 Junior Engineer Recruitment in NMRC
7Maharashtra State Cooperative Bank Limited Recruitment 2017
8736 Job Vacancies in OSSSC 2017
95 Specialist Officer Post in SBI
10Gujarat Postal Recruitment 2016
11Punjab National Bank Recruitment 2016

One response to “Punjab National Bank Recruitment 2016”

  1. Ankit Tupkar says:

    Good evening Sir/Mam,
    I beg to say that I want Govt Job in banking Sector plz help me and aprrove me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *