Banking Awareness Study Material 2017 Set – 264

Banking Awareness Practice Set

1. Under OLTAS, only a Single Copy Challan is used with a tear off portion for the Tax Payer. What does OLTAS stand for
Answer : On-line Tax Accounting System

2. What is the minimum period of maturity prescribed for Commercial Paper (CP)?
Answer : 07 days

3. Which banks are insured by the Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation (DICGC)?
Answer : Regional Rural Banks

4. What is the maximum period of maturity prescribed for Commercial Paper (CP)?
Answer : 01 Year

5. Each depositor in a bank is insured by DICGC upto a maximum of _____________________ for both principal and interest amount held by him in the same capacity and same right as on the date of liuidation/cancellation of bank’s licence or the date on which the scheme of amalgamation/merger/reconstruction comes into force.
Answer : Rs.1,00,000

6. PSLCs are tradable certificates issued against priority sector loans of banks. What does meaning of “Cs” in PSLCs?
Answer : Certificates

7. The Banking Ombudsman Scheme is introduced under Section 35 A of the Banking Regulation Act, 1949 by RBI with effect from
Answer : 1995

8. MTSS is a way of transferring personal remittances from abroad to beneficiaries in India. What does MTSS stand for-
Answer : Money Transfer Service Scheme

9. How much cash can payment be made to the beneficiary in India under MTSS?
Answer : Rs 50,000

10. RDA is a channel to receive cross-border remittances from overseas jurisdictions. What does meaning of “A” in RDA?
Answer : Arrangement

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Manager Recruitment in Cent Bank 2016
2IBPS Research Associate and Hindi Officer Recruitment 2016
3Bihar State Co-operative Bank Recruitment 2016
48822 Probationary Officer in IBPS
5100 Probationary Officer Jobs in United Bank of India
6General Insurance Corporation of India (GIC) Recruitment 2018 – Assistant Manager (Scale I) Post
7Telangana State Public Service Commission (TSPSC) Recruitment – Apply Online
81315 Vacancies in the Bank of Maharashtra
9460 Deputy Range Forest Officer in Karnataka Forest Department
10MPPSC Forest Service Exam 2017
11Junior Lady Searcher and Havildar Recruitment in BEL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *