Banking Awareness Study Material 2017 Set – 253

Banking Awareness Practice Set

1. The Doing Business Report” is prepared by which of the following organisations every year?
Answer : World Bank (WB)

2. Which cannot be called as a debt instrument as referred in financial transactions?
Answer : Stock

3. Which is not a type of cheque issued by an individual?
Answer : Savings Cheque

4. “World Investment Report” is annually published by
Answer : UNCTAD

5. Treasury bills are issued in India by ______
Answer : Government of India

6. A Committee on Banking Supervision which provides a forum for regular cooperation on banking supervisory matters and to enhance understanding of key supervisory issues and improve the quality of banking supervision worldwide.
Answer : BASEL

7. DIPP is the nodal agency in the field of foreign investments in India. What is the full form of DIPP?
Answer : Department of Industrial Policy and Promotion

8. The letter ‘R’ denotes which word in the term IFRS?
Answer : Reporting

9. Which bank account opened by NRI to deposit income mainly generated from an Indian source?
Answer : NRO

10. In it, a worldwide recognised identification code used at the time of international credit transfer between banks and also when there is an exchange of messages between banks.
Answer : SWIFT Code

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Staff Selection Commission (SSC) CGL Recruitment 2018
2Faculty Recruitment in Oriental Bank of Commerce
3Junior Engineer Recruitment in BSNL
4Lab Assistant, Demonstrator Recruitment in Ministry of Textiles
51060 Manager Recruitment in IPPB
6Specialist Officer Recruitment in Federal Bank
7208 Surgeon/Demonstrator in APSC
8Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited (RVUNL) Job Notification 2018
9Telangana State Level Police Recruitment Board (TSLPRB) Recruitment 2018 – Sub Inspector of Police
10517 Openings For Managers Post Recruitment in Bank of India 2016
11622 ASI and HC Recruitment in Border Security Force

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *