Banking Awareness Study Material 2017 Set – 252

Banking Awareness Practice Set

1. Cash kept in the currency chest is owned by
Answer : Reserve Bank of India

2. When more than one bank is allowing credit facilities to one party in coordination with each other under a formal arrangement, the arrangement is generally known as___________
Answer : Consortium

3. What is the minimum amount of deposit into/withdrawal from currency chest?
Answer : Rs.1,00,000

4. What is the maximum period for which a term deposit can be normally opened?
Answer : 10 years

5. DICGC guarantees amount up to _____________ per depositor per bank.
Answer : Rs.1,00,000

6. When a Bank provides a loan for purchase of white goods, it is categorised as _____________
Answer : Consumer Durable Loan

7. Fixed Deposits and Recurring Deposits are-
Answer : repayable on demand or after an agreed period as per customers’ choice

8. What is the full form of ‘FSDC’ which is used in financial sectors?
Answer : Financial Stability and Development Council

9. FSDC was set up by the Government as the apex level forum in
Answer : December 2010

10. CRAR stands for _________
Answer : Capital to Risk-Weighted Assets Ratio

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) – Trichy Recruitment 2018
2Naval Dockyard Mumbai Recruitment 2016
3West Bengal Police Recruitment 2018 – Sub Inspector Post
4191 Specialist Officer Recruitment in PNB
5H.P Judicial Service Competitive Examination 2018
6Maharashtra State Cooperative Bank Recruitment 2016
7561 Clerk Recruitment in Punjab and Haryana Court
82172 Account Assistant & Auditor Recruitment in UPSSSC
9Deputy Engineer Recruitment in CG VYAPAM
10400 Probationary Officer Recruitment in Syndicate Bank
11Can Fin Homes Recruitment 2016

One response to “Can Fin Homes Recruitment 2016”

  1. Mukesh says:

    Good Job… Nice Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *