Banking Awareness Study Material 2017 Set – 237

Banking Awareness Practice Set

1. Asia’s first EPZ was set up in
Answer : Kandla, Gujarat

2. NPA is a loan or an advance where interest and/or instalment of principal remain overdue for a period of more than ______ days in respect of a term loan.
Answer : 90 days

3. NPA is a loan or an advance where?
Answer : the account remains ‘out of order’ in respect of an Overdraft/Cash Credit (OD/CC).

4. The purpose of MUDRA is to provide funding to the non-corporate small business sector through various Last Mile Financial Institutions like
Answer : MFIs

5. MUDRA Bank, a Non-Banking Finance Company as MUDRA Ltd has been set up as a subsidiary of…………?
Answer : SIDBI

6. In which among the following year Asia’s first Export Processing Zone (EPZ) was set up?
Answer : 1965

7. What is the meaning of “E” in SEZs?
Answer : Economic

8. Banks are required to classify NPA further into the ___________ categories based on the period for which the asset has remained non­performing and the realisability of the dues.
Answer : Three

9. Which among the following are not the categories of NPA?
Answer : Profit Assets

10. PMMY were launched on 08 April 2015 by the Hon’ble Prime Minister Narendra Modi. What is the full form of PMMY?
Answer : Pradhan Mantri MUDRA Yojana

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1SSC Stenographer Recruitment 2017 | Apply Online
2622 ASI and HC Recruitment in Border Security Force
3Stenographer and Typist Recruitment in KPSC
417 Scientist/Engineer Recruitment in VSSC 2016
5Odisha Power Transmission Corporation (OPTCL) Recruitment 2017
652 Teaching and Non-Teaching Post in KPSC
7486 Draughtsman Post in Indian Navy 2016
8National Defence Academy and Naval Academy Exam 2016
9Bank of Maharashtra Recruitment 2018 – Chief Risk Officer & Market Risk Officer Post
10IBPS Probationary Officer Exam 2017
11Junior Officer Recruitment in Canara Bank Securities Ltd Recruitment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *