Banking Awareness Study Material 2017 Set – 226

Banking Awareness Practice Set

1. _______________ is a standard format of Bank Identifier Codes (BIC) for banks to identify banks and financial institutions globally.
Answer : SWIFT

2. Stock Holding Corporation of India Ltd (SHCIL) was established as a ________ company.
Answer : Public limited

3. The National Stock Exchange (NSE) is the leading stock exchange in India and the fourth largest in the world by euity trading volume in 2015, according to World Federation of Exchanges (WFE). Where is the corporate office of NSE?
Answer : Mumbai

4. The Headquarters of Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) is located in ________
Answer : La Hulpe, Belgium

5. How many codes are there in SWIFT code?
Answer : 8 11

6. These days Banks are offering Loans against Property. Under which business segment, this activity may be categorized?
Answer : Personal Banking

7. What do we mean by “ECB” in financial terms?
Answer : External Commercial Borrowings

8. “Currency Swap” is an instrument to manage ____?
Answer : Cash Flows in different currencies

9. “Plastic Money” denotes ________?
Answer : Credit card

10. RBI has recently introduced Cheque Truncation System, which means that ______?
Answer : Physical movement of a cheque is stopped between banks and instead an electronic image be exchanged for clearance of funds

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

117532 Posts Vacancy in Gujarat Police Recruitment 2016
2TNPSC Assistant Jailor Recruitment 2016
341 Job Vacancy in IFCL
4UPSC Engineering Service Exam Notification 2017-2018
5UPSC CMS Exam 2016
6Chhattisgarh Public Service Commission (CGPSC) Recruitment – Assistant Engineer Post
7SSC Junior Engineer (JE) Recruitment 2017- 2018
8Indian Council of Medical Research Scientist Recruitment
9555 Vacancy in Karnataka Forest Department
10Staff Selection Commission Karnataka Kerala Region (SSKKR) Recruitment 2017 – Apply Online
1122 Technical Assistant Post in ISRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *