Banking Awareness Practice Set 2017 – 59

Banking Awareness Question and Answer:

1. An Agreement to exchange one currency with another, at a specific rate of exchange is known as-
Answer :Currency Swap

2. Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Private Limited (BRBNMPL) was established as its wholly owned subsidiary on-
Answer : 1995

3. Which Bank has launched its mobile banking app called BPay recently?
Answer :Fino Payments Bank

4. The World Health Organization (WHO) has released its first tranche of emergency funding of $175,000 to provide life-saving healthcare to the “vulnerable population” in Bangladesh’s Cox’s Bazar. Where is the Head Office of WHO?
Answer : Geneva, Switzerland

5. World trade in goods is estimated to grow at a higher __________ in 2017 compared to 1.6 percent increase in 2016, according to revised estimates circulated by the World Trade Organisation.
Answer :3.6 percent

6. The FATF is an inter-governmental body. FATF stands for-
Answer :Financial Action Task Force

7. ___________ is used to describe small loans granted to low-income individuals that are excluded from the traditional banking system.
Answer : Micro credit

8. In which among the following year FATF was established?
Answer : 1989

9. Which year was declared as the ‘International Year of Microcredit’ by United Nations?
Answer : 2005

10. The market in which long-term securities such as stocks and bonds are bought and sold is commonly known as-
Answer :Capital Market

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Lab Assistant, Demonstrator Recruitment in Ministry of Textiles
2Latest Airport Authority of India Recruitment 158 Vacancy
3Sports Quota Recruitment in Punjab National Bank
4TNPSC Recruitment 2018 – Laboratory Assistant Post – Apply Online
5Junior Officer Recruitment in Canara Bank Securities Ltd Recruitment
6UPSC Combined Defence Services Examination 2016
7192 Assistant Professors Recruitment in TRB
819 SO Post in Union Bank of India
9Supervisor Recruitment in OSSSC
10Canara Bank Recruitment 2018 – Probationary Officer Post – Apply Online
11Specialist Officer Recruitment in Federal Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *