August Month Current Affairs Questions and Answers Set – 03

August Month General Awareness Questions and Answers Set – 03

1. On which date the World Biofuel Day observed?

Show Answer

Answer : August 10

2. Where is the Ministry of Tribal Affairs (MoTA) headquarter located?

Show Answer

Answer : New Delhi

3. Who is the Chairman of Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)?

Show Answer

Answer : Ram Sewak Sharma

4. Who is the new Rajya Sabha’s Deputy Chairman?

Show Answer

Answer : Harivansh Narayan Singh

5. Where was the NITI Aayog Investors Conference held?

Show Answer

Answer : New Delhi

6. In which state the “One District One Product” summit held?

Show Answer

Answer : Lucknow

7. Who is the current CEO of NITI Aayog?

Show Answer

Answer : Amitabh Kant

8. Name of the Booklet unveiled by the Prime Minister of India Narendra Modi on the occasion of World Biofuel Day?

Show Answer

Answer : National Policy on Biofuels 2018

9. Which state government has announced a special assistance worth Rs 500 crore for the Other Backward Classes (OBC) community in the state?

Show Answer

Answer : Maharashtra

10. Which is the top Country in the Global Innovation Index 2018?

Show Answer

Answer : Switzerland

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Specialist Officer Recruitment in Canara Bank
2Junior Assistant Engineer Recruitment in IOCL
3SSC Junior Engineer (JE) Recruitment 2017- 2018
417 Scientist/Engineer Recruitment in VSSC 2016
5Lakshmi Vilas Bank Limited Recruitment 2016
6RITES Limited Recruitment Through Gate Score
75 Specialist Officer Post in SBI
8Indian Military Nursing Service Exam 2016
9450 Tax Assistant Recruitment in Maharastra
10622 ASI and HC Recruitment in Border Security Force
1160 Specialist Officer Recruitment in Allahabad Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *