August Month Current Affairs Questions and Answers Set – 02

August Month General Awareness Questions and Answers Set – 02

1. Which bank has launched its latest customer-friendly digital initiative Multi Option Payment Acceptance Device (MOPAD) at a shopping mall?

Show Answer

Answer : State Bank of India (SBI)

2. Which bank has become the first bank in the country to introduce Iris Scan Authentication feature for Aadhaar based transactions through its micro ATM tablets?

Show Answer

Answer : Axis bank

3. In which state India’s first Defense Industrial corridor set up?

Show Answer

Answer : Tamilnadu (Chennai)

4. Where is the headquarters of the Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW)?

Show Answer

Answer : New Delhi

5. Which company will invest in Karnataka through Taiwan’s Wistron?

Show Answer

Answer : Apple

6. Who is the author of Jewellery book?

Show Answer

Answer : Dr Gulab Kothari.

7. What is the full-form of MOPAD?

Show Answer

Answer : Multi Option Payment Acceptance Device

8. Where is the headquarter of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) located?

Show Answer

Answer : Beijing

9. What is the capital of Taiwan?

Show Answer

Answer : Taipei

10. How many member countries are there in SCO?

Show Answer

Answer : 8

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

119 Specialist Officer Recruitment in SBI
2Export Credit Guarantee Corporation of India Limited (ECGC) Recruitment 2018
3Gujarat High Court Recruitment 2018 – Civil Judge Post
4Bihar Public Service Commission Exam 2016
539 Diploma Trainee Vacancy in PGCIL
619 Officer Grade B Post in Reserve Bank of India
7Indian Bank Recruitment 2018 – Probationary Officer Post
8Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited (RVUNL) Job Notification 2018
9RITES Limited Recruitment Through Gate Score
10300 Administrative Officer in UIIC 2016
11Indian Civil Services Exam 2017

Comments are closed.