August Month Current Affairs Questions and Answers Set – 01

August Month General Awareness Questions and Answers Set – 01

1. Who is the new Chief Justice of the Delhi High Court?

Show Answer

Answer : Justice Rajendra Menon

2. Who is appointed as the Part-time Non-official Directors on the RBI Board?

Show Answer

Answer : Swaminathan Gurumurthy and Satish Kashinath Marathe

3. Which two organizations have signed an agreement for extending the services of school health programme to schools?

Show Answer

Answer : Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) and Ministry of Tribal Affairs (MoTA)

4. To which bank Bajaj Allianz General Insurance signed an agreement to distribute Bajaj Allianz General Insurance products through the bank’s network of 2129 branches across the country?

Show Answer

Answer : Vijaya Bank

5. Where was the Defence Minister Nirmala Sitharaman has launched a defense industrial corridor recently?

Show Answer

Answer : Aligarh (Uttar Pradesh)

6. Name of the books released by the Minister of State for Culture (I/C) Dr. Mahesh Sharma at Indira Gandhi National Centre for the Arts (IGNCA) in New Delhi?

Show Answer

Answer : Jewellery by Dr Gulab Kothari; Ghats of Banaras by Dr Sachidanand Joshi and Untold Story of Broadcasting by Dr Gautam Chatterjee.

7. To how many countries the Government of India has extended e-visa facility for citizens?

Show Answer

Answer : 165 countries

8. Name of the exhibition that was inaugurated by the Minister of State for Culture (I/C) and Minister of State for Environment Forest and Climate Change, Dr. Mahesh Sharma in the premises of National Archives of India in New Delhi?

Show Answer

Answer : Prathibandhit Sahitya mein Swatantrata Sangram

9. Which is the first Indian tribal language to get own Wikipedia edition?

Show Answer

Answer : Santali

10. Where will be the Shanghai Cooperation Organization (SCO) conducted the SCO Peace Mission Exercise?

Show Answer

Answer : Russia

Exams RiderDownload Our Apps & Watch Latest News

Related Post / Job Details

1Specialist Officer Recruitment in SBI
2Maharashtra Public Service Commission Recruitment 2017
3117 Specialist Officer Recruitment in Oriental Bank of Commerce
4Punjab & Sind Bank Recruitment 2016
5National Defence Academy and Naval Academy Exam 2016
6Karnataka State Cooperative Marketing Federation (KSCMF) Recruitment 2018
760 Apprentice Recruitment in Bank Note Paper Mill Limited
8Chhattisgarh PSC State Services Exam 2016-17
9400 Probationary Officer Recruitment in Bank of Baroda
10Staff Selection Commission Central Region (SSCSR) Recruitment 2017 – Apply Online
11Government Job Opportunities for PWD Persons in AAI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *